Kim Steve Gerlach Bergkvist

PhD thesis – Kim Steve Gerlach Bergkvist, 26 September 2014
On Friday 26 September 2014, MSc Eng. Kim Steve Gerlach Bergkvist, Department of Haematology, will defend his PhD thesis with the title: ”Gene expression profiling of normal B-cell subsets – Technical procedures and performance”
Ph.d.projektet havde det overordnede formål at forbedre og dokumentere de tekniske procedurer i forbindelse med studiet af normale B-celle-subpopulationer og efterfølgende studere pathogenesen i maligne B-celler.

Konceptet bag dette projekt var, at en biologisk klassifikation af B-celle afledte kræftformer kan forbedres ved en mere direkte og systematisk strategi, hvor en karakterisering af de normale B-celle-differentieringstrin kan bruges til at bestemme kræftcellens cellulære oprindelse. Et problem er imidlertid, at nogle B-celle-subpopulationer er lavfrekvente, og der er ingen veldokumenterede procedurer for global genekspressionsprofiler af sorterede celler.
Sammenfattende har mit arbejde etableret en fremgangsmåde til generering af globale genekspres-sionsprofiler fra lavfrekvente B-celle-subpopulationer. Potentialet i denne metode blev vist i en analyse, som understøtter den formodning, at Primært Mediastinalt storcellet B-celle lymfom, opstår i brissel B-celler.
Bedømmere:

 • June Helen Myklebust, PhD
  Institute for Cancer Research – Section for Immunology
  Oslo University Hospital, Norway
 • Mogens Kruhøffer, PhD
  AROS Applied Biotechnology A/S
  Aarhus N, Denmark
 • Ralf Agger, PhD
  Institut for Medicin og Sundhedsteknologi
  Aalborg Universitet, Denmark

Vejledere:

 • Hans E. Johnsen
  Clinical Professor Dr. MD
  Department of Haematology
  Aalborg University Hospital, Denmark
 • Mette Nyegaard, PhD
  Associate professor
  Department of Biomedicine
  Aarhus University, Denmark

Tid:

 • Den 26. september 2014, kl. 13.00

 

Sted:

 • Auditoriet i Forskningens Hus, Sdr. Skovvej 15, Aalborg Universitetshospital, med efterfølgende reception i kantinen.